Lezingen

De lezingen vangen aan om 20:00 uur en duren tot ongeveer 22.15 uur. De zaal is open vanaf 19:30 uur. Na de lezing is er een tafel om aan na te praten. Vanaf september 2019 zullen de lezingen om 19.30 uur beginnen.

“Naar zaken kijken is niet genoeg. Men dient te worden wat men is en dit uit te beelden. Zodat de karakteristiek van een persoon niet is wat hij wenst uit te beelden, maar wat hij wezenlijk zelf geworden is”

(Marieke de Vrij).

Dinsdag 10 september 2019

Chantal van den Brink – Multi-dimensionaliteit

Verhalen over het land van de ziel en de invloed op ons dagelijks leven

Kaarten bestellen kan hier

Aan de hand van ervaringen uit haar eigen leven en haar praktijk als healer deelt Chantal haar kijk op de energetische velden achter ons bestaan. Een avond over de aard van de ziel, zielsbagage en bevroren zielsdelen; over vorige, parallelle en toekomstige levens; over het kwantum veld, de eenheid, afscheiding en lagen van dualiteit; over verschillende dimensies, dichtheden en buitenaards leven; over entiteiten, collectieve velden, geprojecteerde krachtvelden; over spirituele begeleiding en sabotage; en over de vraag hoe je je in dit alles kunt bewegen en wat de mogelijkheden en de beperkingen voor heling zijn.

Chantal van den Brink (1964) is sjamaan, schrijver, kunstschilder en spreker. Van 1997 – 2012 had ze een praktijk voor individuele coaching. Over haar zoektocht naar genezing van chronische vermoeidheid en haar ontwikkeling als healer schreef ze de trilogie Brieven van mijn Ziel, verkrijgbaar in de boekhandel.

 

Dinsdag 8 oktober 2019

Geert Kimpen – Tom Tom van de ziel

De weg naar een bezield leven is je ziel weervinden

Kaarten bestellen kan hier

Stel je voor dat je ziel zich niet in jezelf bevindt, maar boven je hangt, als een alwetend veld met de kennis van alles uit je leven: wat was, is en zal komen. Een bron van eeuwige kennis, die je te allen tijde kan raadplegen en die je kan aanboren via de onzichtbare kabel waarmee je aangesloten bent vanuit je derde oog. Zou je dan je leven zoals het zich voltrekt niet vanuit een totaal ander perspectief zien? Zou je dan niet je zielenliefde op een heel andere manier kunnen herkennen dan met de gebrekkige zintuigen die je hier op aarde tot je beschikking hebt? Maar hoe kan je contact met je ziel maken als je haar niet voelt en niet eens zeker weet of je in haar gelooft?

Duik samen met Geert Kimpen in de diepe wijsheden van het oude India om weer naar je ziel te leren luisteren, die als een wanhopige boordcomputer al je hele leven lang verbinding met je probeert te maken. Laat je meeslepen door zijn verhalen, gedrenkt in mystiek, wijsheid en inzichten, in een bad van relativering, humor en herkenbare situaties.

Na zijn debuutroman “De kabbalist” (meer dan 100.000 verkochte exemplaren, uitgegeven in meer dan 15 landen), schreef Geert Kimpen de succesvolle romans “De geheime Newton”, “Rachel, of het mysterie van de liefde” en “De prins van Filettino”.

Daarna werd het stil. Want Geert Kimpen kwam in een echtscheiding terecht en waar moet je dan over schrijven, als de liefde je thema is? Toen ontmoette hij het meisje dat aan de oever verscheen. De inspiratie ging weer stromen. Het meisje dat aan de oever verscheen is het eerste boek van de herboren Geert Kimpen. Is het mogelijk onvoorwaardelijk in de eeuwige liefde te geloven wanneer je hart al eens gebroken werd? Wat zou jij doen als je je zielsverwant eindelijk ontmoette, maar hij herkende je niet?

Geert Kimpen (1965) debuteerde in 2006 zeer succesvol met De Kabbalist, (meer dan 100.000 verkochte exemplaren) waarmee hij direct ook internationaal succes oogstte. Daarna volgden De geheime Newton,  Rachel, of het mysterie van de liefdeDe prins van Filettino alsmede drie non-fictie titels. 

Bij elke roman die Geert Kimpen schreef, ontwikkelde hij een lezing, waarmee hij stad en land afreisde. Hij gaf de afgelopen jaren honderden lezingen in binnen- en buitenland en staat bekend als een begenadigd en enthousiasmerend spreker. Ook voor zijn nieuwe boek maakte Geert Kimpen een lezing, waarmee hij zal rondtoeren: “De TomTom van je ziel”.

Dinsdag 12 november 2019

Alexander Zöllner –  Non-dualiteit en de bezieling van het dagelijks leven

Kaarten bestellen kan hier

  • Hoe zou het zijn als je zou weten dat alles precies goed is zoals het is?
  • Hoe zou je leven eruit zien als je weer verbonden bent met de bron van wijsheid en mededogen in jezelf?
  • Hoe zou je je voelen als je vrij bent van innerlijke kritiek en kunt zijn wie je werkelijk bent?

Diep van binnen weten we dat wij meer zijn dan het ‘ik’ met zijn zorgen en dagelijkste drukte. Non-duale spirituele stromingen brengen je in contact met de basis van wie je werkelijk bent: het Ene, altijd vrije en open Gewaarzijn. De afstemming op dit bewustzijn voelt als thuiskomen in jezelf. Daar vind je de rust, ontspanning, de wijsheid en het mededogen waarnaar je misschien al lange tijd op zoek bent.

Non-duale wijsheid is eeuwenoud en raakt ons in het hart. Toch is het niet eenvoudig om vanuit die waarheid te leven. Hoe blijven we aangesloten op de innerlijke bron van inspiratie, hoe vinden we rust te midden van de stortvloed van informatie en steeds toenemende eisen aan ons functioneren?

Alexander Zöllner, spiritueel leraar, trainer en coach vertaalt de inzichten van non-duale wijsheid naar een praktische toepassing in je leven. Door middel van enkele oefeningen en meditaties ervaar je zelf het verschil tussen het ‘ik’ met zijn kenmerkende onrust en het eenvoudige en spontane Zijn van wie je werkelijk bent. Je maakt tijdens de avond kennis met onder andere:

  • Directe afstemming op non-duaal Gewaarzijn als de basis van wie je bent
  • Disidentificatie met het ego-denken
  • Een non-duale benadering van het omgaan met kwesties die spelen in je leven
  • De wijsheid van mededogen voor je spirituele ontwikkeling

Alexander Zöllner is oprichter van Art of Life/non-dualiteit en zelfinzicht, een centrum voor non-duale bewustzijnsontwikkeling. Hij volgde o.a de opleidingen Zijnsgeoriënteerde psychotherapie en bewustzijnstraining en de Radiant Mind Non-dual Teacher Training. Zijn spirituele achtergrond bestaat uit Advaita-Vedanta, Tibetaans Boeddhisme (Dzogchen) en Zen. Alexander is auteur van het ‘Handboek Non-duale Coaching & Therapie’ en ‘Mindbleeps/schetsen in non-dualiteit’.

Dinsdag 10 december 2019

Tijn Touber –  Seven steps meditation concert

Kaarten bestellen kan hier

Tijn Touber is schrijver, muzikant, inspirator. Hij is oprichter van Lois Lane. Hun debuutalbum bereikte de eerste plaats van de Album Top 100 en verkocht meer dan 100.000 stuks. Tijn schreef de titelsong voor de film Amsterdamned. Na dit muzikale avontuur legt hij zich toe op bewustzijnsontwikkeling en geeft trainingen aan onder meer de Amsterdamse politie, delinquenten in de Bijlmerbajes, bezoekers van Lowlands, rechters, artsen en de Landmacht. Tijn schreef zes boeken over zijn innerlijke avonturen. Zijn bekendste werk is Spoedcursus Verlichting. Hij is initiatiefnemer van meditatienetwerk Stadsverlichting met duizend huiskamers, Schoolverlichting en Bedrijfsverlichting. Samen met zijn partner Binkie geeft hij meditatie-concerten en stilte-retraites. 

Dit meditatieve concert neemt je mee langs de zeven oer inwijdingen van het leven, terug naar je oorsprong. Terwijl je luistert naar songs, sounds en meditaties, ervaar je dat je tot leven komt in je lichaam, emoties integreert, de toeschouwer wordt van gedachten, je hart opent, ontvankelijk wordt voor inspiratie, resoneert met je originele blauwdruk en je volledige potentieel gaat ervaren. Voorafgaand aan het concert geeft Tijn een introductie over de zeven universele inwijdingen. Deze inwijdingen corresponderen met de zeven chakra’s, de zeven sacramenten, de stappen van de Reis van de Held en de psychologische ontwikkelingsfases van de mens. 

Het concert wordt gegeven door Tijn Touber (gitaar, zang) en Binkie (zang, sounds). De stappen waar dit concert doorheen gaat, worden beschreven in Tijn’s boek Heimwee naar het Paradijs: zeven universele inwijdingen die leiden naar verlichting, verlossing, geluk. Ga lekker achterover zitten, sluit je ogen en geniet van het avontuur!

Locatie van de avonden: De Meenthe, Stationsplein 1, Steenwijk

Kosten:  €8,50;  donateurs €5,- . Te reserveren via de website van de meenthe, of te koop aan de kassa

 

“Als je de talenten die jij bezit,
inzet voor de mensen die jouw talenten niet bezitten,
dan ben je bezig met je levensmissie.”
Anatol Kuschpèta