Archief

Vanaf najaar 2017 wordt in het archief de aankondigingen van voorbije avonden bewaard.

2018

Dinsdag 4 september. Sigrid Hof & Robijn Tilanus – Lied voor jouw hart.

Sigrid Hof (zang) & Robijn Tilanus (piano) Improviseren ter plekke een helend, troostend of gewoon vrolijk makend lied speciaal voor jou.

Sigrid en Robijn treden al vele jaren op met de gave om mensen te raken met hun muziek, warmte, liefde, inlevingsvermogen, humor, dynamiek en swing. Zij spelen spontaan in op de situaties die het publiek aandraagt, of het nu intiem is of juist heel expressief. Door gevoelens van de mensen te verwoorden in zang en pianospel ontstaat er een persoonlijk lied.

Als zangeres en pianiste hebben zij samen de expertise om een improvisatie concert voor jouw hart-energie te verzorgen. Een optreden vol verbazing, ontroering en dankbaarheid: wat er ook gebeurt, het klopt altijd.
Je hart is het belangrijkste orgaan dat je bezit. Dat je regelmatig moet bewegen om je hart gezond te houden, dat weten de meeste mensen wel. Het is zeker zo belangrijk om de innerlijke hart-energie in conditie te houden. 

Over de makers van Lied voor jouw hart:

De zangeres: Een geweldige stem, een sprankelende uitstraling en een groot inlevingsvermogen vormen het handelsmerk van Sigrid. Sigrid Hof is een zangeres met een veelzijdige stem. Haar brede repertoire reikt van klassiek, musical, jazz, easy listening tot soul, pop en eigen nummers. Sigrid kan ontzettend veel met haar stem: van het aantikken van een intieme snaar tot temperamentvol uithalen. Door de met het publiek en haar improvisatietalent slaagt Sigrid er altijd in om u een onvergetelijke avond te bezorgen. Het aanslaan van de juiste toon is een kunst die zij tot in de puntjes verstaat. Sigrid staat dicht bij de mensen en met haar stem en uitstraling heeft zij de gave mensen te raken op haar bijzondere manier: vanuit het hart.

De pianiste: Vol passie voor improviseren is de kracht van Robijn. Robijn Tilanus geeft haar passie vorm op vier manieren. Op de Improvisatie Academie geeft zij trainingen, workshops en privélessen. Als coach leert zij mensen om muzikale bronnen aan te boren en uitbundig te laten stromen. Ook leidt zij muziekprofessionals op tot improvisatiecoach. In haar boeken beschrijft zij de door haarzelf ontwikkelde methode om de harmonieleer (de ‘grammatica van de muziek’) op een speelse en toegankelijke manier eigen te maken. Deze methode helpt om onbekommerd, vrij en vol zelfvertrouwen te improviseren. De eigen composities van Robijn vormen een uitnodiging tot vrijheid en improvisatie. Tijdens optredens van Robijn Tilanus kun je je laten raken door heel persoonlijke, ter plekke geïmproviseerde muziek.

De bezoekers: Het publiek heeft haar eigen stem in het concert. Wil jij delen wat in jou leeft, dan is jouw verhaal de inspiratiebron. De dames, Sigrid en Robijn, spelen spontaan in op de situaties die het publiek aandraagt, of het nu intiem is of juist heel expressief. Bijna altijd vindt er herkenning plaats in het bezongen verhaal. Want we zijn allemaal mensen, en we kennen allemaal de vreugde, de pijn en de bewogenheid van het leven. Lied voor jouw hart verbindt ons allemaal op een liefdevolle, intense manier. Als het gaat over het leven dan is er geen onderscheid in waar we vandaan komen. Het lied van het hart raakt ons allemaal. Kom als jezelf is alles wat van de bezoekers wordt gevraagd. 

Reacties van bezoekers: 

“Jouw teksten zijn steeds zo wáár en ráák”

“Elke toon die jij speelt, voel ik helemaal in mijn hele lijf”

”Jullie hebben mijn harnas opengebroken”

“Hoe kunnen jullie zo precies aanvoelen hoe ik me voel?”

“Jullie zijn een sieraad voor de wereld”

“Wat heb je prachtig gezongen Sigrid, onze harten waren beroerd”

“Door je lied voor mijn zoon en mij ben ik weer gesterkt en gevoed”

Bezoek dit evenement over de vreugde, de pijn en de bewogenheid van het leven. Lied voor jouw hart brengt inspiratie, echtheid en muzikaliteit.

Voor meer informatie, zie de website www.liedvoorjehart.nl.

Dinsdag 24 april. Angelique Romeijn – Zelfbevrijding, ontwaken uit de geconditioneerde mind

Zelfbevrijding is een weg naar het leven van de innerlijke ruimte en vrijheid die iedereen ten diepste is en wat te vinden is onder ‘het geklets’ van onze geconditioneerde mind. Het dwangmatig denken dat de oorzaak is van onnodig conflict en beperkingen binnen onszelf en in de buitenwereld.

Deze lezing gaat over de bevrijding van dit mechanisme; de ‘voice-over’ in ons hoofd die overal wat van vindt of wat op aan te merken heeft. Wat ons doet geloven dat er eerst iets moet veranderen voordat we ons goed of vervuld kunnen voelen. Verhalen die niet bijster origineel zijn en waar we over het algemeen niet heel vrolijk van worden. Ze grijpen terug naar het verleden of proberen vat te krijgen op de toekomst. Gevangen in dit denken missen we het echte leven dat alleen maar in het ‘nu’ te vinden is. We ervaren het ‘nu’ dus door de filters van onze verhalen waardoor de ervaring van het leven vlak wordt. Reden waarom we ons vroeg of laat afvragen: “Is dit nu alles?”

Er is een andere kwaliteit van leven mogelijk wanneer we loskomen van dit mechanisme en het zien voor wat het is. Om zo de innerlijke vrijheid en vervulling te ervaren van onze natuurlijke staat van zijn, die bovendien heel levendig is. Zoals je dat ook ziet bij jonge kinderen voordat de ruimte in hun hoofd zich vult met conclusies over het leven en ideeën van hun omgeving; waaraan ze moeten voldoen en wie ze moeten zijn. Geen wonder dat leven vanuit de geconditioneerde mind zorgt voor stress en complexiteit. De norm van onze westerse maatschappij. Vrijkomen hiervan is ‘thuiskomen’ in de diepste zin van deze betekenis.

Angelique Romeijn heeft zich gedurende 15 jaar verdiept in het mechanisme van onze geconditioneerde psyche en hoe het de realiteit van wie we zijn voor ons verborgen houdt. Na jaren van studie, oefening en onderzoek op het pad van spiritualiteit, onthulde de absolute realiteit zich in 2009. De illusie van het geconditioneerde denken werd doorzien om te ervaren dat wat door haar ogen keek en door alle ogen van de wereld de Eindeloze Intelligentie is, die het hele universum creëert.

Sinds 2012 begeleidt zij individuen en groepen in het proces van ontwaken uit de beperkingen van de geconditioneerde mind en het wakker worden in de realiteit van het leven die ongekend vriendelijk en vervullend is. Ook wel verlichting of zelfrealisatie genoemd.

Naast haar rol als spiritueel leraar, therapeut en geestelijk verzorger voor stervenden, vervult zij de rol van partner en moeder van twee kinderen. “Het moederschap heeft mij vooral geholpen om spiritualiteit als realiteit te integreren in het leven, heel praktisch, aards en echt”, zo laat zij weten.

Zij schreef en publiceerde prentenboeken over bewustzijn voor volwassenen en kinderen. Ook geeft zij trainingen op gebied van: – ‘wakker ouderschap’, -‘de balans tussen het mannelijke en vrouwelijke aspect’, en – ‘zelfonderzoek voor managers’.

Dinsdag 20 maart. Henk Fransen – Zelfgenezing met behulp van je mind

‘Zelfgenezing is het bevrijden van je volledige potentieel voor de genezing van je lichaam, je relaties, je financiën, je werksituatie of wat dan ook maar verbetering behoeft voor je gevoel’. Mensen die onder hypnose de suggestie krijgen dat een stuk metaal heet is, blijken in een fractie van een seconde een brandblaar te ontwikkelen wanneer ze dit metaal aanraken – terwijl het in werkelijkheid niet heet maar koud is! Dit voorbeeld licht maar weer eens toe hoe enorm de potentie van onze mind is.

Zogenaamde spontane genezingen, van kanker of van een andere ernstige ziekte, weerspiegelen diezelfde potentie. Wetenschappers beweren niet voor niets dat wij maar 2% van ons brein gebruiken; dat is voornamelijk ons bewuste brein. Hoe kunnen we nu zelfstandig en als wíj dat kiezen, toegang krijgen tot de overige 98%? Tot dat deel van ons brein dat voornamelijk onbewust is, maar dus wel een enorme zelfgenezende kracht vertegenwoordigt? Daarover gaan de nieuwste lezing en bijbehorende workshop van Henk Fransen.

Henk Fransen streeft al jaren naar een nieuwe geneeskunde waarin regulier en complementair samenwerken en waarin patiënten leren hun zelf genezende vermogens te activeren voor optimale gezondheid en geluk. Hij is complementair werkend arts, gespecialiseerd in kanker. Het thema van zijn nieuwe lezing en workshop luidt: Zelfgenezing met behulp van je mind. En daarbij wordt met ‘genezing’ bedoeld: heling van je lichaam, maar ook heling op de andere niveaus van je bestaan: je gedachten, je emoties, je relaties en zelfs je ziel. Met andere woorden: het gaat om genezing van je totale wezen, om verbetering van al je leefomstandigheden.

Henk Fransen is afgestudeerd als arts en deed 30 jaar onderzoek naar de zin en onzin van alternatieve geneeswijzen. Hij schreef de boeken: ‘Bondgenoot, de autobiografie van een immuuncel’, ‘Versterk je genezend vermogen op 5 niveaus’, ‘Handboek kanker’ en ‘De betekenis van kanker’. In 2015 lanceerde hij ‘De zoektocht naar genezing’. De video’s hierover zijn op youtube meer dan 180.000 keer bekeken. In 2016 viel hij de markt op door zijn visie het eerste medicijnloze ziekenhuis van Nederland te creëren. Meer info op: www.henkfransen.nl

Dinsdag 13 februari Coen Vermeeren – Wat gebeurde er echt op 9/11?

De aanslagen van 9/11 veranderden de wereld compleet. Er volgden niet alleen oorlogen met miljoenen doden en gewonden, ook onze vrijheden en privacy werden stukje bij beetje ingedamd, en staan nog altijd onder een steeds groter wordende druk. Inmiddels vinden er iedere dag aanslagen plaats. Ook in Europa zijn duizenden op de vlucht en wordt in sommige landen zelfs de staat van beleg afgekondigd.

Vijftien jaar na dato bestaan er, naast de officiële complottheorie, nog steeds verschillende andere theorieën over 9/11. De belangrijkste is die waarbij explosieven zouden zijn gebruikt bij het laten instorten van de Twin Towers (WTC 1 en 2) en van het 190 meter hoge gebouw WTC 7, dat aan het einde van de middag op 11 september 2001 ook plotseling naar beneden kwam. Deze instorting leek op een perfecte klassieke sloop met explosieven. Een groep van inmiddels al bijna 2600 internationale architecten en ingenieurs stelt hier al jarenlang kritische vragen over.

Op dit moment denkt meer dan de helft van de Amerikanen dat hun regering in het kader van 9/11 iets te verbergen heeft. Duidelijk is inmiddels dat Bush en Blair de wereld willens en wetens hebben voorgelogen over het bezit van massavernietigingswapens door Irak, om steun te krijgen voor een reeds lang van tevoren geplande illegale invasie.

Wat als er nog meer van de officiële complottheorie van de Amerikaanse regering niet blijkt te kloppen? Wordt het na 15 jaar niet eens tijd om opnieuw te kijken naar het complot van 9/11?

Dr.ir. Coen Vermeeren zet de belangrijkste complottheorieën helder en overzichtelijk op een rijtje. Vijftien jaar na de aanslagen op het WTC-complex in New York en het Pentagon in Washington is het wat hem betreft hoog tijd om in discussie te gaan over de officiële uitleg van deze aanslagen en de vele vraagtekens die daar bij zijn te plaatsen. Kijkend naar de huidige staat van de wereld, lijkt de noodzaak hiervoor groter dan ooit.

Coen Vermeeren is wetenschapper, filosoof, musicus en schrijver. Opgeleid als lucht- en ruimtevaartdeskundige was hij jarenlang docent en 15 jaar hoofd van het Studium Generale van de TU Delft, waar hij naast heel veel andere onderwerpen van tijd tot tijd ook grenswetenschappelijke onderwerpen aan de orde stelde.

Hij kreeg vooral landelijke bekendheid vanwege zijn boek “Ufo’s bestaan gewoon”. Hierin behandelt hij talloze getuigenverklaringen van militairen, astronauten, piloten en luchtverkeersleiders. Bronnen die met spectaculaire informatie komen en, volgens Vermeeren, op zijn minste gehoord moeten worden. Coen wil vooral de feiten laten spreken en stelt daarvoor de benodigde ongemakkelijke vragen. In 2012 won hij de Grenswetenschaps Award.

 Dinsdag 12 december  Bert Janssen – Impact

In 1994 raakt Bert Janssen op een intrigerende manier betrokken bij het graancirkel fenomeen. Op zijn speurtocht naar antwoorden, stuit hij op een opmerkelijk enigma. De magische plekken die hij bezoekt en de bijzondere ontmoetingen die hij heeft, lijken allemaal dezelfde kern te hebben. Het is alsof deze ‘kern’ aanwezig moet zijn, om het bijzondere te laten plaats vinden. Het verhaal ‘Impact’ van Bert Janssen, gaat over deze kern. Het is een intens meeslepend en vaak ook verbijsterend verhaal

  • Over graancirkels, kerken en Kathedralen
  • Over synchroniciteiten en bijzondere ontmoetingen
  • Over leylijnen en vormen in het landschap
  • Over Carl Gustav Jung en zijn mandala’s
  • En vooral over geometrie en de menselijke geest
  • Over subliminale boodschappen en onbewuste beslissingen

Een verhaal over wat de kern is waardoor vele wonderbaarlijke zaken gebeuren. En een verhaal dat nog dagen, zo niet weken, zal nagalmen.

Bert Janssen is bekroond auteur, avonturier en flamboyant  verhalenverteller. Lang geleden is hij de mysterieuze wereld van de kwantumfysica, Gotische kathedralen, graancirkels, Inka sjamanisme, Carl Gustav Jung, oude krachtplaatsen, etc., binnengestapt.

In een wervelend en sprankelend optreden – gevuld met een lach, een traan, drama en dreunend dynamiet – maakt hij je deelgenoot van verbazingwekkende zaken, messcherpe to-the-point analyses en reikt hij je handvatten aan waar je wat mee kunt.

Bert Janssen keert je binnenstebuiten en ondersteboven, maar zodra de orkaan is gaan liggen en het stof neer gedwarreld, zul je je niet alleen herboren voelen, maar het ook zijn.

2017

Dinsdag 12 december  Thea Terlouw – de cyclus van leven en dood

Tijdens deze lezing maak je kennis met de verhalen van dierbare overledenen die hun eigen verhaal aan Thea verteld hebben over hun overgang van hun Aardse leven naar hun nieuwe realiteit waarin ze zijn ‘thuisgekomen’. Er is nauwelijks een mooiere wijze te bedenken om achter de zin van het leven op Aarde te komen en te ontdekken dat er géén sprake is van een einde aan het leven, maar slechts van een einde aan een tijdelijk verblijf in de fysieke wereld.

Dat er een einde komt aan ons aardse leven is in onze wereld nog

geheel onterecht een bron van veel angst, vaak ingegeven doordat er vroeger (soms nog wel) geschermd werd met hel en verdoemenis teneinde macht uit te oefenen. Er bestaat aan Gene Zijde geen hel en verdoemenis, net zo min als straf en veroordeling. Het lezen van het eigen levensboek, na onze aardse overgang, geeft ons inzicht in diepe en belangrijke lessen die wij op Aarde hebben mogen beleven. Bij de daarbij opgelopen trauma’s worden wij door de Heelmeesters liefdevol begeleid. Zij zijn tijdens het lezen van ons levensboek altijd aanwezig om ons te helpen.
Deze lezing geeft ons inzicht in ons leven na dit leven en verlost ons van de angst voor het fysieke afscheid bij onze overgang naar de liefdevolle Lichtrijken, waar wij na elke incarnatie weer naar terug mogen keren.

Thea Terlouw is beeldend kunstenaar, mediamiek begaafd en schrijfster van de boeken: “De cyclus van leven en dood”, “Een cirkel doorbroken” en haar recent verschenen boek: “De Heelkamers”.
Reeds als kind was ze zich bewust van een wereld die anderen niet konden waarnemen. Tijdens haar leven als beeldend kunstenares begon haar speciale begaafdheid zich te ontwikkelen. Vele jaren hielp zij mensen, in nauwe samenwerking met therapeuten, artsen en psychologen, hun vorige levens te onderzoeken en de diepere oorzaken van ziektes op te sporen. Haar opvang van mensen met een bijna-dood-ervaring en het begeleiden van kinderen naast het begeleiden van stervenden, brachten haar een enorme persoonlijke ontwikkeling nu met ieder van ons wil delen. Meer over Thea Terlouw kun je vinden op www.theaterlouw.nl

 Dinsdag 14 oktober  Leo van der Wal – familie opstellingen in de praktijk

“Ik zie, ik zie wat jij niet ziet” is een prachtig kinderspelletje dat ook als we volwassen zijn nog 100% waar blijkt. We zien met grote regelmaat signalen over het hoofd die invloed hebben op hoe we met anderen samenleven en samenwerken.

Wil je ervaren wat er onder tafel speelt, onbewust van invloed is, binnen gezin, vriendenkring en werk? Gevoel ontwikkelen welke verborgen dynamiek de samenwerking en samenleving beïnvloedt? Inzicht krijgen wat er tussen jou en anderen gebeurt? Het is opvallend, als je er op enige afstand naar kijkt, hoe mensen vaak onvoorspelbaar reageren in bepaalde situaties. Maar ieder mens is vaak meer voorspelbaar dan we denken, omdat hij/zij in de combinatie van die specifieke context en situatie altijd zo reageert.

Een voorbeeld is dat veel mensen als ze met een sterk hiërarchische manager moeten samenwerken,  steeds het gevoel hebben dat ze dat niet pikken, de strijd aan gaan, het niet vertrouwen en zelfs soms saboteren. Of meer in de familiaire sfeer, dat je al je hele leven probeert een goede, hartelijke en open relatie op te bouwen met een broer of zus en dat dat keer op keer niet blijkt te werken. En los van elkaar zijn jullie wel in staat om goede relaties op te bouwen.

Als je dit of een ander steeds weer terugkerend patroon bij jezelf herkent, dan heb jij je wellicht weleens afgevraagd hoe het komt dat dit zo dwangmatig aanvoelt, alsof je maar beperkt keuzevrijheid hebt… en belangrijker hoe je in deze dwang ruimte kunt scheppen voor verandering.

Leo van der Wal werkt met en aan dit gegeven vanuit enerzijds het onderzoek naar de ervaringen die jou in het verleden hebben beïnvloed. Anderzijds door onderzoek naar je gedrag: hoe overleef je de dilemma’s tussen de contexten waar jij je aan gebonden voelt? Zoals dilemma’s tussen werk, privé, familie, vrienden, geloofsovertuiging, wetenschap en politiek… En door stil te staan bij waaraan je loyaal bent, je gezin van herkomst, je religie, cultuur, etc.

Vanuit familie opstellingen onderzoeken we de dynamieken die in deze contexten het beeld op de wereld en je gedrag daarbinnen beïnvloeden. En binnen deze opstellingen experimenteren we met wat er nog meer kan of welk alternatief gedrag mogelijk is. Als je anders tegen iets aankijkt heeft dat direct of indirect effect op hoe de werkelijkheid zich gedraagt.

De vraagsteller of -stelster, brengt zijn/haar vraag in en deze vraag wordt ‘opgesteld’ door enkele van de andere deelnemers te vragen delen in dit vraagstuk te representeren. Bijvoorbeeld: de vraagsteller vertelt dat hij steeds na enige tijd teleurgesteld raakt in zijn secretaresse… twee representanten worden gevraagd de vragensteller en zijn secretaresse te representeren. Deze worden in de ruimte ergens neergezet door de vragensteller. Als groep kijken we naar deze opstelling en Leo van der Wal stelt een aantal simpele vragen over hoe het voelt en wat opvalt aan de representanten en dan gebeurt er iets wonderlijks: hoe zij zich in de situatie voelen is voor de vragensteller herkenbaar… Deze vorm van synchroniciteit is de basis van het verder onderzoeken van wat speelt en wat mogelijk een doorbreking van de oude patronen en dynamiek kan zijn.

Deze avond leent zich goed om kennis te maken met deze manier van werken, je kunt zelf het fenomeen familie opstellingen ervaren door toe te kijken, te representeren of zelf een vraag in te brengen.

Belangrijk is dat er enkele deelnemers zijn die zelf een vraag willen inbrengen waarmee zij, en wij als groep mee kunnen werken. De werkvorm is een familie- of organisatieopstelling.

Leo van der Wal (1957) is als professioneel begeleider gespecialiseerd in de psychosociale dynamiek tussen mensen die samenwerken en samenleven. Tot zijn 45ste was hij actief als ondernemer en consultant op het gebied van commerciële en strategische vraagstukken, nu is hij als professioneel begeleider en coach gericht op samenwerking binnen organisaties en bedrijven, groepen en individuele cliënten.

Leo stelt zich tot doel om met zijn werk een blijvende impact en effectiviteit te bewerkstelligen. Hij kiest er voor structureel te werken op identiteitsniveau en te focussen op het niveau van loyaliteiten, principes en overtuigingen.  Hierbij werkt hij vanuit de fragmentatie van identiteiten binnen stressvolle en onveilige contexten en de daaruit voortkomende interne dilemma’s. Instrumenten die hij daarbij inzet zijn:

– werken met de emotiecirkels, waarbij de samenhang tussen lijfelijke gevoelens, emoties, trauma’s en gedachten onderzocht worden,

– constellaties waarbinnen loyaliteiten en menselijke verhoudingen zichtbaar en voelbaar worden,

– het concept van tijd en ruimte dat een wonderlijk vervoermiddel is tussen onze perceptie van werkelijkheid en fantasie.

Leo’s missie is: “Bij te dragen aan het bouwen van een samenleving, gezin en werk, waar iedereen op een vrije en volwassen wijze zichzelf kan zijn, om vandaar uit zijn bijdrage te leveren aan het ontstaan van veiligheid, succes en synergie binnen het collectief”.

Voor meer informatie:  http://mcclay.nl/leovanderwal/

 Dinsdag 10 oktober  André Wierenga – de mystieke inwijdingsweg van de mens

In deze  deze lezing vertelt André over de groeimogelijkheden die we als mens hebben in onze levens. Het doel van ons mensen is om op onze levensweg gezuiverd terug te keren naar onze gezamenlijke bron van Licht, waarin we weer thuis zijn. Deze mystieke inwijdingsweg is vanuit de oude Oosterse tradities uit India, Tibet en China  opgeschreven en door de eeuwen heen bewaard gebleven en (ondergronds) doorgegeven aan het Westen via de theosofen, rozenkruisers en vrijmetselaars. André zal de hallen van wijsheid met diens beproevingen bespreken inclusief de stappen binnen zo’n hal. Tijdens de avond krijgt een ieder ongetwijfeld een indicatie krijgen van waar in welke hal  hij/zij zelf staat.

André is spiritueel leraar en paragnost. Samen met zijn vrouw Sandra runt hij Huis Wierenga, Centrum voor Bezieling in Veendam.

Vanuit zijn ouderlijk huis miste hij de aansluiting op het spirituele vlak. Hij voelde dat hij anders was dan de andere mensen in zijn leefomgeving, wat hem destijds erg onzeker maakte. Vanaf zijn 26ste levensjaar is hij vervolgens verantwoordelijkheid gaan nemen voor zijn zoektocht naar heling.

Na een periode waarin hij afstand nam van zijn eerste huwelijk, woning en baan brak een zware periode aan. In deze tijd werd hij vooral geconfronteerd met zijn schaduwzijdes. In dit diepste dal en keerpunt in zijn leven op zijn 33ste levensjaar, werd hij s’ nachts wakker; hij beleefde zijn eerste mystieke ervaring. Vanaf dat moment begonnen zijn spirituele krachten en helderziende gaven weer vrij te komen. De tijd die volgde was een leerzame periode van spirituele groei.

Spiritueel leraar en paragnost Rob van den Akker werd zijn persoonlijk leraar. Ook heeft hij veel steun ontleend aan de inzichten van wijlen Jelle Veeman, spiritueel paragnost. Dick Nicolai, natuurarts en astroloog, heeft een grote bijdrage geleverd aan zijn liefde voor de astrologie. Eveneens heeft hij vele lezingen, consulten, workshops en therapieën gevolgd.

Tijdens zijn zoektocht leerde hij uiteindelijk zijn innerlijke stem herkennen (zijn liefdesbron en innerlijke autoriteit). Dit bracht hem naar zijn werkelijke bestemming in deze maatschappij:  zijn persoonlijke missie is een groep mensen op hun levensweg te beschermen en verzorgen op weg naar hun ziel. Van daaruit geeft hij consulten, cursussen en lezingen.

Daarnaast ontwikkelde hij gedurende de laatste 24 jaar een grote passie voor schilderen. Als spiritueel kunstschilder verbeeldt hij persoonlijke processen van mensen. Zijn werk kenmerkt zich door liefde voor mens, natuur en detail. ook maakt hij werk in opdracht. Voor meer informatie:  www.huiswierenga.nl

6 september Daan Akkerman – geheimen van de tarot

De tarot is een oeroud kaartensysteem met 78 kaarten, waarvan 22 kaarten de ‘grote Arcana’ (geheim) en 56 kaarten de ‘kleine Arcana’ wordt genoemd.

De tarot, de kabbala en de numerologie mogen wel Daan’s ‘hobby’ genoemd worden. Hij zal in deze lezing uitleg geven over de symboliek en herkomst van de tarot en ook hoe iedereen de tarotkaarten kan leggen en duiden.

De tarot kan, als men het systeem begrijpt, een waardevolle vriend en raadgever zijn Daan zal ook uitleggen dat er achter iedere kaart een geheim getal schuilgaat en hoe ieder mens door zijn geboortedatum verbonden is aan een of meer tarotkaarten.

Het is aan te bevelen voor de lezing pen en papier mee te nemen om via een aantal eenvoudige, gemakkelijke berekeningen uw tarotkaartgetal te berekenen. Daan zal ook via een aantal tarotkaartleggingen laten zien hoe gemakkelijk het is om ook zelf de tarot te leren leggen en te duiden.

De tarot heeft een diepe verbinding met de kabbala, hetgeen betekent: ‘van mond tot oor’. Men neemt aan dat de kabbala is ontstaan toen de Joden in ballingschap waren in Egypte en daar als slaven niet mochten schrijven of lezen en zij alle mysterie via mondelinge overlevering aan elkaar doorgaven. Vaststaat dat de betekenis van de oorspronkelijke 22 letters van het Hebreeuws alfabet overeenkomt met de betekenis van de 22 kaarten van de grote ‘Arcana’ van de tarot.

Daan Akkerman (1957) is een bekend spreker, en niet alleen bij Stichting de Graancirkel. Hij staat altijd garant voor een interessante en gloedvolle avond. Hij is geboren en getogen te Westerlee (Groningen), waar hij nog steeds woonachtig is en zijn praktijk als paragnost uitoefent. Als kind al zag hij entiteiten en had ook andere paranormale ervaringen. Hij was er zich niet van bewust dat anderen dit niet zagen. Ook deed hij toen al spontaan voorspellingen die eigenlijk altijd uitkwamen. Deze gave heeft hij benut en verdiept.

Vele mensen zijn inmiddels bij hem op consult geweest. Mensen uit alle rangen en standen en uit vele landen hebben hem geraadpleegd. Bovendien geeft Daan cursussen in aura- en chakra-healing, tarot en numerologie. De media hebben inmiddels Daan Akkerman ook ontdekt. Naast zijn werk als paragnost is Daan Akkerman ook trance- voor het Esoterisch Genootschap.
Voor meer informatie kun je terecht op zijn website.

 

Programma voorjaar 2017  

Dinsdag 17 januari

 

Janneke  Monshouwer

  thema: Ander Nieuws (wat het Journaal niet uitzond), Informatie en Beïnvloeding

Dinsdag 14 februari

 

Elles Bos

  thema: Contact met de spirituele wereld

Woensdag 22 maart

 

Joy Ligteringen

  thema: ‘Lichtwerk’

Dinsdag 18 april 

 

Lisette Thooft

  thema: ‘Van jezelf houden – hoe doe je dat?’