Lezingen

De lezingen vangen aan om 20:00 uur. De zaal is open vanaf 19:30 uur.

WOEnsdag 10 oktober

Jan den Boer en Caroline van Wijngaarden – Van MeToo naar WeToo. Over seks, macht en verandering 

#MeToo heeft een storm van verhalen losgemaakt over seksueel grensoverschrijdend gedrag. De sociale media verbinden vrouwen met elkaar in hun strijd tegen een geseksualiseerde maatschappij. Er is een nieuwe roep om gelijkheid, die veel verder gaat dan het aanklagen van mannen die misbruik pleegden.

Jan en Caroline vertellen over de enorme invloed die seksueel ongewenst gedrag op het leven van veel vrouwen heeft, zeker als het ook nog ontkend wordt. Maar ook hoe ze nu de kracht vinden om te vechten voor een wereld waarin ze niet meer behandeld worden als seksobject. Sommige mannen blijven ontkennen, maar er zijn gelukkig ook mannen die diep doorvoelen dat vrouwen ook recht hebben op een veilige wereld. En dat dit begint bij hun eigen gedrag.

Jan en Caroline vertellen verhalen die je raken. Maar ook verhalen die hoop geven. Veel betrokkenen willen geen strijd tussen dader en slachtoffer, maar elkaar ontmoeten in een echt gesprek.

Jan en Caroline maken zichtbaar dat #MeToo onderdeel is van een revolutionaire verandering in onze samenleving. Een verandering van egoïstisch elkaar ‘gebruiken’ naar gelijkwaardigheid. Waarin vrouwen zich niet meer aanpassen aan de cultuur van mannen, maar mannen en vrouwen leren op elkaar af te stemmen. Dat leren we niet alleen door afspraken, maar ook door samen oefenen, gebaseerd op de nieuwste inzichten in de werking van ons brein. Van #MeToo naar #WeToo.

Jan den Boer en Caroline van Wijngaarden geven al lange tijd succesvol lezingen, trainingen en therapie op het gebied van verlangen, grenzen en seksualiteit. Zij behoren in Nederland bij de bekendste trainers op dit gebied. Jan schreef hierover een aantal succesvolle boeken (onder meer ‘Het is tijd voor een liefdesrevolutie’) en vele artikelen.

Reactie op het verhaal van Jan en Caroline:

‘Jan en Caroline bieden een uitweg uit de opgeklopte, geseksualiseerde maatschappij waarin seks ‘moet’, maar tegelijk weinig bevredigend is. Ze openen de deur naar een authentieke, respectvolle benadering van het thema seksualiteit en intimiteit. Voor iedereen die op zoek is naar een manier om zijn of haar weg te vinden in een wereld die de seksualisering beu is.’

Drs. Ir. Jan den Boer (1960) studeerde filosofie en bouwkunde en deed opleidingen en trainingen op het gebied van projectmanagement, therapie, coaching en meditatie. Hij is werkzaam als projectmanager en leidinggevende (sinds 1989), trainer (sinds 1994) o.m. op het gebied van projectmanagement en gedragsverandering)  en publicist. Hij publiceerde zeven boeken en vele artikelen. Zijn nieuwste boek is ‘Schakel door naar je hart, het trainen van de vrije wil’.

Caroline van Wijngaarden (1963) volgde de opleidingen MBO inrichtingswerk, HBO (bedrijfs-) maatschappelijk werk en Post HBO Rationeel Emotieve Therapie (RET). Caroline begeleidt bij Abrona mensen met een beperking. Caroline volgde een aantal trainingen op het gebied van persoonlijke groei en coaching, onder meer de training Vrouwelijke Leiderschap bij Phoenix. Sinds 2008 geven Jan en Caroline samen trainingen, onder meer in Omgaan met emoties/overtuigingen en gedragsverandering.

Aanvang:  20:00 uur
Locatie:  De Meenthe, Stationsplein 1, Steenwijk
Kosten:  €7,-;  donateurs € 3,- 

 

“Als je de talenten die jij bezit,
inzet voor de mensen die jouw talenten niet bezitten,
dan ben je bezig met je levensmissie.”
Anatol Kuschpèta