Lezingen

De lezingen vangen aan om 20:00uur en duren tot ongeveer 22.15uur. De zaal is open vanaf 19:30 uur. Na de lezing is er een tafel om aan na te praten.

Naar zaken kijken is niet genoeg. Men dient te worden wat men is en dit uit te beelden. Zodat de karakteristiek van een persoon niet is wat hij wenst uit te beelden, maar wat hij wezenlijk zelf geworden is (Marieke de Vrij).

Dinsdag 9 april 2019 

Documentaire “Down to Earth”

Kaarten bestellen kan hier

Nog nooit draaide een documentaire zolang in de bioscoop; ruim 165.000 mensen zagen de film. Down to Earth inspireert de kijker om na te denken over zijn toekomst en die van de wereld waarin wij leven.

Een familie laat de hectiek en patronen van de hedendaagse wereld achter zich en begint aan de reis van hun leven. Samen met hun drie kinderen reizen ze naar de uithoeken van de aarde, op zoek naar een nieuw perspectief op het leven en de wereld om ons heen. Zonder crew, zonder vastomlijnd plan, maar elk met een camera en een rugzak. En de nieuwsgierigheid om te luisteren. Tijdens hun vijf jaar durende avontuur leven ze met en bij verschillende stammen op zes continenten. Ze filmen hun ontmoetingen met Earth Keepers, zij die nog in verbinding en harmonie leven met de aarde, de bron van ons bestaan.

Na lange tijd in afzondering te hebben geleefd zien de Earth Keepers dat het tijd is hun inzichten en wijsheid te delen met degenen die bereid zijn te luisteren. De film onthult de diepe wijsheid die besloten ligt in de gesprekken met deze stamoudsten en wijzen die nog niet eerder geïnterviewd werden. Maar ook de levens-veranderde impact die dit soort ontmoetingen kunnen hebben. 

De documentaire wordt met Nederlandse ondertiteling vertoond.

Voor de trailer kunt u hier klikken

 

Volkskrant 25-11-2016

Er is iets merkwaardigs aan de hand met de bioscoophit Down to Earth. Volgens cinemawetten kán zo’n documentaire helemaal geen succes worden. De film volgt de wereldreis van bedrijfsecenoom Rolf Winters (52), zijn echtgenote en kunstenares ­Renata Heinen (49) en hun drie jonge kinderen.

Op zoek naar ‘meer’ lieten zij jaren geleden hun luxeleven achter voor een spirituele zoektocht langs inheemse wijzen uit oude, traditionele culturen. Ze verzorgden zelf regie, ­camera, scenario, productie en distributie; geld voor marketing of reclame was er niet. Kortom: een passieproject. Doorgaans betekent dat hooguit een half zaaltje geïnteresseerd publiek, vooral familie en vrienden. Dus waren er een maand geleden slechts drie filmhuizen die het aandurfden de film te programmeren, zij het niet op het meest gunstige tijdstip. 

Maar binnen twee uur waren de kaarten uitverkocht. Nu, vier weken later, draait Down to Earth in 35 zalen en is het een van de twintig best bezochte films in Nederland. Afgelopen week wandelde de tienduizendste bezoeker Het Ketelhuis in Amsterdam binnen, wat de documentaire de Kristallen Film-prijs opleverde. Maar dat aantal bezoekers is sindsdien alweer verdubbeld; sommige van de in januari geplande voorstellingen zijn al uitverkocht.

Cinemagazin 2015

‘Down to Earth’ is een goed in elkaar gezette en inspirerende film, wier boodschap een groot kijkerspubliek verdient. 

Holland Film Nieuws 17-10-2017

Afgelopen week werd Down to Earth in het kader van de Nationale Onderwijsweek door jury en  verkozen tot Beste Onderwijsfilm van 2017.

TV RTL Late Night

Dinsdag 14 mei 2019 

Janet Ossebaard – Graancirkels en het Eind van de Cabal 

Kom voor een onvergetelijke avond  naar de lezing van Janet Ossebaard waar ze haar allernieuwste presentatie geeft over de boodschap van de graancirkels in relatie tot de spectaculaire revolutie die momenteel plaatsvindt onder ‘het volk’ (en waarover je niets hoort in het reguliere nieuws). Wat hebben de Graancirkels te maken met Q, de Q-Anons en de val van de Cabal? Wat vertelt dit ons over onze toekomst? Wat kunnen we hieruit destilleren voor 2019? Hoe kunnen  we ons voorbereiden op de enorme veranderingen die eraan komen?

Alhoewel Janet Ossebaard voor de meeste van jullie geen introductie nodig heeft, hieronder toch in het kort iets over haar. Voor meer informatie, zie haar website

Sinds 1994 is Janet Ossebaard (van oorsprong taal- en letterkundige) actief betrokken bij het graancirkelonderzoek en bracht zij vele zomermaanden door met het bezoeken van graancirkelformaties vooral in Zuid-Engeland. Zij geeft in binnen- en buitenland lezingen over dit wonderlijke fenomeen, waarin zij de verschillende facetten van de graancirkels belicht. Zij is coproducent geweest van meerdere videodocumentaires over graancirkels en heeft er diverse boeken over geschreven. In 2002 won ze, samen met collega-onderzoeker Bert Janssen de Frontier Award voor haar bijdrage aan de grenswetenschappen in Nederland.

Over dit inspirerende en openende mysterie kan zij dagenlang vertellen op de haar eigen, sprankelende en nieuwsgierig makende wijze. Haar enthousiasme en kennis van zaken staan garant voor een onvergetelijke bijeenkomst, waar nog lang over nagepraat zal worden.

Dinsdag 10 september 2019

Chantal van den Brink – Multi-dimensionaliteit

Verhalen over het land van de ziel en de invloed op ons dagelijks leven

Kaarten bestellen kan hier

Aan de hand van ervaringen uit haar eigen leven en haar praktijk als healer deelt Chantal haar kijk op de energetische velden achter ons bestaan. Een avond over de aard van de ziel, zielsbagage en bevroren zielsdelen; over vorige, parallelle en toekomstige levens; over het kwantum veld, de eenheid, afscheiding en lagen van dualiteit; over verschillende dimensies, dichtheden en buitenaards leven; over entiteiten, collectieve velden, geprojecteerde krachtvelden; over spirituele begeleiding en sabotage; en over de vraag hoe je je in dit alles kunt bewegen en wat de mogelijkheden en de beperkingen voor heling zijn.

Chantal van den Brink (1964) is sjamaan, schrijver, kunstschilder en spreker. Van 1997 – 2012 had ze een praktijk voor individuele coaching. Over haar zoektocht naar genezing van chronische vermoeidheid en haar ontwikkeling als healer schreef ze de trilogie Brieven van mijn Ziel, verkrijgbaar in de boekhandel.

 

Dinsdag 8 oktober 2019

Geert Kimpen – Tom Tom van de ziel

De weg naar een bezield leven is je ziel weervinden

Kaarten bestellen kan hier

Stel je voor dat je ziel zich niet in jezelf bevindt, maar boven je hangt, als een alwetend veld met de kennis van alles uit je leven: wat was, is en zal komen. Een bron van eeuwige kennis, die je te allen tijde kan raadplegen en die je kan aanboren via de onzichtbare kabel waarmee je aangesloten bent vanuit je derde oog. Zou je dan je leven zoals het zich voltrekt niet vanuit een totaal ander perspectief zien? Zou je dan niet je zielenliefde op een heel andere manier kunnen herkennen dan met de gebrekkige zintuigen die je hier op aarde tot je beschikking hebt? Maar hoe kan je contact met je ziel maken als je haar niet voelt en niet eens zeker weet of je in haar gelooft? Duik samen met Geert Kimpen in de diepe wijsheden van het oude India om weer naar je ziel te leren luisteren, die als een wanhopige boordcomputer al je hele leven lang verbinding met je probeert te maken. Laat je meeslepen door zijn verhalen, gedrenkt in mystiek, wijsheid en inzichten, in een bad van relativering, humor en herkenbare situaties. Na zijn debuutroman “De kabbalist” (meer dan 100.000 verkochte exemplaren, uitgegeven in meer dan 15 landen), schreef Geert Kimpen de succesvolle romans “De geheime Newton”, “Rachel, of het mysterie van de liefde” en “De prins van Filettino”. Daarna werd het stil.Want Geert Kimpen kwam in een echtscheiding terecht en waar moet je dan over schrijven, als de liefde je thema is? Toen ontmoette hij het meisje dat aan de oever verscheen. De inspiratie ging weer stromen. Het meisje dat aan de oever verscheen is het eerste boek van de herboren Geert Kimpen. Is het mogelijk onvoorwaardelijk in de eeuwige liefde te geloven wanneer je hart al eens gebroken werd? Wat zou jij doen als je je zielsverwant eindelijk ontmoette, maar hij herkende je niet?

Geert Kimpen (1965) debuteerde in 2006 zeer succesvol met De Kabbalist, (meer dan 100.000 verkochte exemplaren) waarmee hij direct ook internationaal succes oogstte. Daarna volgden De geheime Newton,  Rachel, of het mysterie van de liefdeDe prins van Filettino alsmede drie non-fictie titels. 

Daarna werd het stil.

Want Geert Kimpen kwam in een echtscheiding terecht en waar moet je dan over schrijven, als de liefde je thema is? Toen ontmoette hij het meisje dat aan de oever verscheen. De inspiratie ging weer stromen. Het meisje dat aan de oever verscheen is het eerste boek van de herboren Geert Kimpen.

Bij elke roman die Geert Kimpen schreef, ontwikkelde hij een lezing, waarmee hij stad en land afreisde. Hij gaf de afgelopen jaren honderden lezingen in binnen- en buitenland en staat bekend als een begenadigd en enthousiasmerend spreker. Ook voor zijn nieuwe boek maakte Geert Kimpen een lezing, waarmee hij zal rondtoeren: “De TomTom van je ziel”.

Is het mogelijk onvoorwaardelijk in de eeuwige liefde te geloven wanneer je hart al eens gebroken werd? Wat zou jij doen als je je zielsverwant eindelijk ontmoette, maar hij herkende je niet? 

Dinsdag 12 november 2019

Alexander Zöllner   

volgt

Dinsdag 10 december 2019

Tijn Touber –  Seven steps meditation concert

Kaarten bestellen kan hier

Tijn Touber is schrijver, muzikant, inspirator. Hij is oprichter van Lois Lane. Hun debuutalbum bereikte de eerste plaats van de Album Top 100 en verkocht meer dan 100.000 stuks. Tijn schreef de titelsong voor de film Amsterdamned. Na dit muzikale avontuur legt hij zich toe op bewustzijnsontwikkeling en geeft trainingen aan onder meer de Amsterdamse politie, delinquenten in de Bijlmerbajes, bezoekers van Lowlands, rechters, artsen en de Landmacht. Tijn schreef zes boeken over zijn innerlijke avonturen. Zijn bekendste werk is Spoedcursus Verlichting. Hij is initiatiefnemer van meditatienetwerk Stadsverlichting met duizend huiskamers, Schoolverlichting en Bedrijfsverlichting. Samen met zijn partner Binkie geeft hij meditatie-concerten en stilte-retraites. 

Dit meditatieve concert neemt je mee langs de zeven oer inwijdingen van het leven, terug naar je oorsprong. Terwijl je luistert naar songs, sounds en meditaties, ervaar je dat je tot leven komt in je lichaam, emoties integreert, de toeschouwer wordt van gedachten, je hart opent, ontvankelijk wordt voor inspiratie, resoneert met je originele blauwdruk en je volledige potentieel gaat ervaren. Voorafgaand aan het concert geeft Tijn een introductie over de zeven universele inwijdingen. Deze inwijdingen corresponderen met de zeven chakra’s, de zeven sacramenten, de stappen van de Reis van de Held en de psychologische ontwikkelingsfases van de mens. 

Het concert wordt gegeven door Tijn Touber (gitaar, zang) en Binkie (zang, sounds). De stappen waar dit concert doorheen gaat, worden beschreven in Tijn’s boek Heimwee naar het Paradijs: zeven universele inwijdingen die leiden naar verlichting, verlossing, geluk. Ga lekker achterover zitten, sluit je ogen en geniet van het avontuur!

Locatie van de avonden: De Meenthe, Stationsplein 1, Steenwijk

Kosten:  €8,50;  donateurs €5,- . Te reserveren via de website van de meenthe, of te koop aan de kassa

 

“Als je de talenten die jij bezit,
inzet voor de mensen die jouw talenten niet bezitten,
dan ben je bezig met je levensmissie.”
Anatol Kuschpèta